Güvenlik kamera sistemleri değerli eşyalarımızı korumak için güvenlik uygulamalarının ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Bu yazımızda da kamera sistemleri nasıl çalışır sorusunu cevaplayacağız.
Neredeyse her gün, güvenlik kameralarının, hırsızlık vb. olaylarda nasıl yardımcı olduğunu gösteren sayısız öyküyle karşılaşıyoruz.
Kamera (cctv) sistemleri içerisinde yer alan IP kameralar sensörler sayesinde kaydetmiş olduğu görüntüleri dijital veriye çevirerek ağ üzerinden gerekli yere iletirler. Güvenlik kamerası ağ üzerinden görüntüleri iletmekle kalmayıp uzaktan bağlantı ile görüntülere ulaşılmasını gerçekleştirmektedir. Kendisine ait IP numaraları bulunan IP kamera sistemleri, barındırdıkları yazılımlar ile adeta bir web sunucusu rolünde hareket sererek; görüntü depolama, programlanabilme, hareket algılama ve alarm yönetimi gibi birçok faktörü sağlamaktadır.
IP kameraların çalışıyor olabilmesi için bir ağ bağlantısı ile kurulumunun gerçekleşmesi gerekmektedir. Böylelikle görüntüleme gibi görüntü kaydetme ve uzaktan erişim sağlanabilecektir.
Ağ üzerinden çalışma mantığına sahip olan IP kameralar da, güvenlik kamera sistemleri içerisinde yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesi ve uzaktan erişim, kontrol edilebilme ve görüntü depolanabilme özellikleri ile kullanımı oldukça yaygın olarak sağlanmaktadır.
Güvenlik sistemlerinde görsel uygulama olarak kabul edilen video sistemi, bir alandaki ve etrafındaki aktiviteyi birçok farklı nedenden dolayı izlemenizi veya kaydetmenizi sağlar. Örneğin, ebeveynler uyuyan bir çocuğu izlemek ve beşikten tehlikeli bir düşüş riskini azaltmak isteyebilir.
Bir konutun etrafındaki güvenlik kamera sistemi ön kapıya yaklaşan insanların gözlemlenmesi ve hatta suçluların yakalanmasını sağlayabilir.
SEO (Arama Motoru)